Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

COM CONSERVAR EL MARISC A CASA

Tras diverses consultes i veient la gran quantitat de dubtes al respecte, hem decidit fer aquest post, perqué pugueu conservar el marisc fresc en las millors condicions, tant al frigorífic com al congelador.

La importància de conservar el marisc correctament es degut a que, un cop el rebeu, no es per consumir al moment.

Les claus de la conservació

La principal es no trencar la cadena de fred perque ens aguanti més. S’ha de tenir en compte que un cop tret de l’aigua, encara que tingui un aguant sorprenent de dies, l’animaló comença a morir. Es de valorar la gran capacitat d’aguant que tenen.

En fresc es recomana consumir-los en 2 o 3 dies màxim si s’han conservat be en el frigorífic. La manera més adequada es en la part menys freda de la nevera, que serà la de mes avall. Hi han frigorífics que tenen un apartat específic  per guardar aquest tipus d’aliments.

A més cal fer-ho de la següent manera: treure de la bossa o envàs i cobrir-los amb un drap humit.

Si veiem que no els consumirem aviat, poder cuinar-los i un cop refredats introduir-los al frigorífic. També podem congelar-los cuinats ven embolicats en film (en el cas de crustacis grans) o tapper. En el cas dels mol.luscos amb la seva propia aigua. D’aquesta manera poden aguantar entre 3 i 6 mesos.

CONGELAR SENSE CUINAR

Crustacis tipus cranc: bou, centollo, nècores… Cuinats: Un cop bullits i refredats, s’agafa un drap i el fiquem en l’aigua de cocció, l’escorrim i emboliquem les peces (si es d’una en una millor). Per últim les emboliquem en film ben apretat. Quant menys aire hi hagi dins millor. Si tens envasadora al buit millor, pero no es essencial.

Mol.luscos: musclos, navalles, escopinyes, tellines…Vius i sense cuinar: els emboliquem tots junts i ben apretats amb film. Si tenim envasadora millor.

Crustacis com: gambes, llagosta, llamàntol…Vius o cuinats: embolicats en film, tapper o al buit. La millor opció sería cuits, però ens limita les preparacions a la cuina.

Per cuinar-los descongelar  i cuinar encara que alguns mol·luscs com les tellines es poden cuinar directes a la paella.

Sigui com sigui tant fresc com congelat, gaudiràs d’un producte excel·lent degut a la qualitat del producte que prèviament haurem seleccionat per a tu.

Per dubtes o més aclariments, pots contactar amb nosaltres per telèfon o via mail.

Peix a Casa t’ho fa fàcil, ràpid i còmode!

 

.