Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

El Blog de Peix a Casa

Receptes de peix i mariscs, idees, curiositats i novetats dels nostres serveis i la nostra peixateria online.

Tipus de cloïsses

Tipus de cloïsses

Les cloïsses són un dels mol·luscs més populars. Són saboroses, fàcils de preparar i molt versàtils. Formen part de diferents guisats i plats com arrossos, cassoles i sopes. Sabies que hi ha diversos tipus de cloïsses? T'expliquem quines són les més habituals a les...

Què és el marisc?

Què és el marisc?

El marisc és el terme ampli que engloba els animals invertebrats marins comestibles, marins o d'aigua dolça. Hi ha 3 grups principals, els crustacis, els moluscos i els cefalòpodes. Aquests aliments són apreciats pel seu sabor únic i es fan servir en una gran varietat...

Formes saludables de cuinar el peix

Formes saludables de cuinar el peix

El peix és un dels aliments més sans que podem portar a taula. Però, per aprofitar totes les qualitats al màxim, hem de cuinar el peix de forma saludable. Hi ha moltes maneres de tractar aquest producte per gaudir de tot el seu sabor i fer els teus menús més variats i...

Què són les escopinyes

Què són les escopinyes

Descobreix les joies ocultes de l'oceà amb el temptador món de les escopinyes. Aquests petits i deliciosos mol·luscs han estat apreciats durant segles pel seu sabor únic i els seus beneficis nutricionals. Tant si ets un entusiasta del marisc com un curiós amant de la...

Diferències entre cabra i cranca

Diferències entre cabra i cranca

Els mariscs són un dels productes del mar més apreciats, encara que no sempre sabem diferenciar amb exactitud cada tipus, sobretot si no tenim el paladar entrenat. Saps que hi ha una gran diferència entre cabra i cranca? Depenent dels teus gustos, preferiràs un o...

El peix amb més omega 3

El peix amb més omega 3

El peix és un aliment nutricionalment molt interessant. És bona font de proteïnes, minerals i vitamines, ia més té poques calories. El contingut en àcids grassos, com l'omega 3, el converteix en una opció cardio saludable.L'omega 3 és un greix poliinsaturat que compta...

És segur menjar peix cru?

És segur menjar peix cru?

Amb la popularització del sushi als països occidentals, la manera de consumir peix ha canviat radicalment. Ara, molta gent gaudeix de tastar el producte del mar tal com arriba a taula, sense que passi per cap procés de cuinat. Però és segur menjar peix cru? Són molts...

Què és el txangurro?

Què és el txangurro?

El nostre país és molt ric en varietats gastronòmiques i productes de bona qualitat. Si no saps què és el txangurro, encara que hagis sentit a parlar d'aquest plat, t'explicarem tots els detalls. En llocs com Navarra o el País Vas, aquest terme s'empra per referir-se...

Com netejar i preparar navalles?

Com netejar i preparar navalles?

Les navalles són un marisc molt apreciat pel seu delicat sabor i la seva agradable textura. Per gaudir en gran part d'aquest mos és essencial saber preparar navalles perquè quedin ben netes de qualsevol resta de sorra. La neteja de marisc és més senzilla del que...

Per què escollir l’aqüicultura d’Espanya

Per què escollir l’aqüicultura d’Espanya

L'aqüicultura d'Espanya és una de les més riques i productives del món. I és que no és freqüent que es puguin reunir entorns com les costes valenciana, andalusa o murciana, el mar gallec o els rius d'Andalusia, Castella-la Manxa, Aragó o Castella i Lleó. Comprar...

La importància de donar suport als pescadors locals

La importància de donar suport als pescadors locals

A moltes zones de costa encara queden pescadors locals, d'aquells de tota la vida que treballen el mar generació rere generació, encara que ara estan en perill per molts factors com la competència, el turisme o la sobrepesca. Nosaltres podem posar el nostre gra de...