Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Un clàssic per Setmana Santa als nostres plats és el bacallà. Ho tenim en totes les seves variants, fresc, salat, dessalat, en filets, lloms, esmicolats, brandades, croquetes, canelons... No deixis passar l'oportunitat i delecta el paladar amb un bon plat d'aquest peix. Per veure els productes fes clic AQUÍ      

Pop a la brasa amb chimichurri i crema de patates chip

RECEPTA PER A UN PLAT PER A 2 PERSONES

PER AL POP:

Pota de pop cuit 
Salsa de chimichurri o romesco

PER A la CREMA DE XIPS:
Oli d’oliva: un raig per a sofregir el porro i per a emulsionar la crema
Porro: 1 porro tallat a trocets petits
Patates xips: mitja bossa de patates, las que us agradin però sense sabors
Vi blanc: mig got

Nata liquida de cuinar: uns 500 ml
Mostassa en gra: una cullerada de cafè
Curri en pols i pimentó dolç: una cullerada de cada espècie
Pebre blanc/negre mòlta: un polsim.

Formatge parmesà/ si no en tens li podeu posar el  formatge que més us agradi: al gust o 80 g

Primer agafem la pota de pop, la cobrim de chimichurri i la reservem. Mentrestant tallen el porro per a sofregir-lo. Un cop sofregit afegim les patates chips, les trenquem en trossos més petits, afegim el raig de vi i ho escalfem tot fins que quedin blandes les patates. Per últim li afegim la mostassa, la nata líquida i ho cuinem un parell de minuts.

Un cop tingueu aquesta massa, la fiquem al robot de cuina, si no en teniu podeu fer-ho en una olla petita. Velocitat alta i amb varoma, anem afegint l’oli d’oliva, pimentó vermell dolç, curri y el formatge.

Si ho feu amb amb Thermomix deixar batre uns 5 minuts a velocitat alta i amb varoma afegint a poc a poc l’oli. Si aquesta crema us queda una mica espesa podeu afegir una mica mes de nata fins a aconseguir la textura desitjada ( cremosa i lleugera ), rectificar de sal i pebre.
Si la feu amb batedora de mà, recordeu ferla mentre està l’olla al foc amb la la pasta de patata que hem fet.

IMPORTANT:
Si en passar la crema pel robot de cuina us queda una mica espessa, afegir-li més nata liquida i oli d’oliva per a fer-la més cremosa i lleugera)

Per emplatar posem de base aquesta crema i a sobre el pop que prèviament hem passat per la brasa o planxa. Ho tallem a trossets, i per últim afegim un polsim de pimentó vermell per sobre sal i lamines de parmesà.

Donem les gracies al nostre amic Juanma de la Cocina de Juanma Galan que cada cop que visitem les terres de Jaén ens delecta amb la seva cuina.  Que ho gaudiu!!