Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

A Peix a Casa som experts en salmó i no tots són iguals. Els mètodes de cria i captura són molt importants per la qualitat d'aquest. Durant aquesta setmana i gràcies a la gran quantitat de salmó que ens demaneu hem pogut aconseguir un preu immillorable amb qualitat prèmium. Per veure totes les varietats de salmó polsa AQUí  

El peix blau ens proporciona una font rica d’àcids grassos poliinsaturats omega 3, que ajuden a reduir els riscos de malalties cardíaques.

Seguir una dieta equilibrada i tenir una vida saludable és el que ens preocupa a la majoria de persones.

Però,

alguna vegada t’has preguntat quantes vegades cal menjar peix a la setmana?

La quantitat de peix que hem de menjar

Tant la Fundació Espanyola de Nutrició com la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària recomanen consumir peix blau entre dues i tres vegades a la setmana. De fet, els experts en nutrició recomanen la ingesta de peix entre 3 i 4 racions a la setmana, i n’hi ha almenys dues de peix blau.

Estudis com els de la Doctora Kristina Harris Jackson, especialista en Ciències de l’Alimentació, per a Omega Quant, han demostrat el benefici del peix blau a la dieta setmanal, així ho reflecteix en el seu informe a PLEFA.

L’oli de peix omega 3 a la dieta protegeix el cor i la circulació reduint el risc de certs càncers.

Els estudis mèdics també han demostrat que els olis omega 3 tenen un paper important en el desenvolupament del nostre cervell.

El peix, en general, conté abundants minerals essencials, com ara ferro, zinc, iode i seleni. El peix també és una bona font de vitamines, que mantenen la salut dels teixits nerviosos, la fortalesa dels ossos i les dents i la brillantor de la pell.

Per als nens i embarassades

El peix blau conté àcids grassos omega 3 que poden ajudar al desenvolupament del sistema nerviós dels nadons abans i després de néixer. Per a les dones que estan tractant de quedar embarassades i per a aquelles que ja ho estan, el menjar peix blau pot ajudar al desenvolupament del nadó.

Alguns exemples de peix blau són

  • Truita
  • Salmó
  • Sardines
  • Arenques
  • Anguiles
  • Pescadella
  • Caballa
  • Arencada
  • Tonyina

Peix blanc i blau?

Es recomana alternar tots dos peixos i així aprofitar els nutrients de totes les espècies. Tot i que cada tipus de peix té propietats diferents, l’ideal és avaluar les nostres mancances nutricionals i suplir-les amb un peix o un altre.

La principal diferència entre tots dos rau en el contingut en greix. El peix blanc amb prou feines té greix (entre el 0,1% i el 2%) mentre que el blau conté entre un 8 i un 15% de greix; tot i això, es tracta d’àcids grassos saludables.

Els greixos que aporten els peixos blaus són insaturats, entre ells l’Omega 3, recomanat per cuidar el cor, reduir el nivell de colesterol i triglicèrids a la sang, regular la pressió arterial, prevenir malalties degeneratives…

A més, els àcids grassos Omega 3 també es consideren potents antiinflamatoris.

El nostre cos no produeix aquest tipus d’àcids grassos per si mateix, per tant, cal obtenir a través de la dieta.

Obrir chat