Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

El peix blau ens proporciona una font rica d’àcids grassos poliinsaturats omega 3, que ajuden a reduir els riscos de malalties cardíaques.

Seguir una dieta equilibrada i tenir una vida saludable és el que ens preocupa a la majoria de persones.

Però,

alguna vegada t’has preguntat quantes vegades cal menjar peix a la setmana?

La quantitat de peix que hem de menjar

Tant la Fundació Espanyola de Nutrició com la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària recomanen consumir peix blau entre dues i tres vegades a la setmana. De fet, els experts en nutrició recomanen la ingesta de peix entre 3 i 4 racions a la setmana, i n’hi ha almenys dues de peix blau.

Estudis com els de la Doctora Kristina Harris Jackson, especialista en Ciències de l’Alimentació, per a Omega Quant, han demostrat el benefici del peix blau a la dieta setmanal, així ho reflecteix en el seu informe a PLEFA.

L’oli de peix omega 3 a la dieta protegeix el cor i la circulació reduint el risc de certs càncers.

Els estudis mèdics també han demostrat que els olis omega 3 tenen un paper important en el desenvolupament del nostre cervell.

El peix, en general, conté abundants minerals essencials, com ara ferro, zinc, iode i seleni. El peix també és una bona font de vitamines, que mantenen la salut dels teixits nerviosos, la fortalesa dels ossos i les dents i la brillantor de la pell.

Per als nens i embarassades

El peix blau conté àcids grassos omega 3 que poden ajudar al desenvolupament del sistema nerviós dels nadons abans i després de néixer. Per a les dones que estan tractant de quedar embarassades i per a aquelles que ja ho estan, el menjar peix blau pot ajudar al desenvolupament del nadó.

Alguns exemples de peix blau són

  • Truita
  • Salmó
  • Sardines
  • Arenques
  • Anguiles
  • Pescadella
  • Caballa
  • Arencada
  • Tonyina

Peix blanc i blau?

Es recomana alternar tots dos peixos i així aprofitar els nutrients de totes les espècies. Tot i que cada tipus de peix té propietats diferents, l’ideal és avaluar les nostres mancances nutricionals i suplir-les amb un peix o un altre.

La principal diferència entre tots dos rau en el contingut en greix. El peix blanc amb prou feines té greix (entre el 0,1% i el 2%) mentre que el blau conté entre un 8 i un 15% de greix; tot i això, es tracta d’àcids grassos saludables.

Els greixos que aporten els peixos blaus són insaturats, entre ells l’Omega 3, recomanat per cuidar el cor, reduir el nivell de colesterol i triglicèrids a la sang, regular la pressió arterial, prevenir malalties degeneratives…

A més, els àcids grassos Omega 3 també es consideren potents antiinflamatoris.

El nostre cos no produeix aquest tipus d’àcids grassos per si mateix, per tant, cal obtenir a través de la dieta.