Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

El mercat de peix és un lloc on podem trobar una gran varietat de peix fresc i marisc. Un dels peixos més populars és el bacallà i, en concret, el bacallà Skrei. En aquest article parlarem de què és el bacallà Skrei, quin tipus de peix és, què significa Skrei, quan podem trobar-ho, quin és el millor bacallà del món, les receptes de bacallà Skrei més populars a Espanya i la nostra conclusió sobre aquest deliciós peix.

Què és el bacallà Skrei?

El bacallà Skrei és un bacallà d’alta qualitat que es captura durant la seva migració anual hivernal des del mar de Barentsz fins a la costa noruega. La paraula “Skrei” procedeix del noruec i significa “errant” o “rodamon”. Aquest peix és conegut per la seva textura ferma, sabor suau i sota contingut en greix.

Quin tipus de peix és el bacallà skrei?

El bacallà skrei és un tipus de bacallà de l’Atlàntic Nord que es caracteritza per la seva pell platejada i la seva longitud de fins a un metre. És un peix d’aigua freda que emigra a la costa noruega a l’hivern per a fresar. A causa de la seva migració, el bacallà skrei s’alimenta de manera natural i per això té un sabor més suau que altres tipus de bacallà. És considerat un dels millors bacallans del món pel seu sabor suau i la seva textura ferma. A més, el fet que aquest peix es capturi de manera sostenible en les fredes i netes aigües de Noruega ho fa encara més benvolgut. El bacallà skrei s’ha guanyat la reputació de “rei del bacallà” per la seva excepcional qualitat i sabor.

Quan és la temporada?

Es captura durant els mesos d’hivern, de gener a abril. Durant aquesta època, els bancs de bacallà migren a les costes noruegues i és durant aquesta migració quan es captura i es comercialitza a tot el món.

Receptes més populars de bacallà Skrei a Espanya

A Espanya, el bacallà Skrei s’utilitza en una gran varietat de plats tradicionals. Una de les receptes més populars és el Bacallà al Pil-*Pil, en el qual el bacallà es cuina en una salsa d’oli d’oliva, all i vitet. Un altre plat popular és el Bacallà al Ajoarriero, que es cuina amb all, tomàquet, pebrot i ceba. També es poden fer croquetes, una tapa clàssica espanyola, o preparar una deliciosa cassola de bacallà amb patates i pebrots.

Una altra forma popular de preparar-ho és rostir-ho al forn, enter o en filets. Pot marinar-se amb oli d’oliva, all i herbes abans de rostir-ho, i servir-se amb patates, verdures rostides o una amanida fresca.

Conclusió

El bacallà Skrei és un peix de gran qualitat i sabor excepcional que s’ha guanyat la reputació de ser un dels millors bacallans del món. A Espanya, el bacallà Skrei és un ingredient clau en molts plats tradicionals, des del Pil-*Pil fins al bacallà rostit al forn.

Si encara no ha provat el bacallà Skrei, no esperi més per a degustar aquest deliciós peix!