Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

La temporada del SKREI dura molt poc i està a punt de finalitzar. Aprofita ara abans que s'acabi. Clic AQUI      

Al comprar marisc estàs comprant un dels millors aliments que hi ha per a persones de totes les edats, nens en fase de creixement, dones embarassades, adults i ancians. És una excel·lent font de proteïnes magres d’alta qualitat i de fàcil digestió, però sobretot, el marisc ofereix unes experiències gastronòmiques increïbles i difícils de superar que et poden fer perdre de vista el fet que és un dels aliments més saludables del nostre planeta .

Aquí et llistem 6 de les nostres raons favorites per incloure el marisc en una dieta equilibrada, almenys dues vegades per setmana (incloent-hi almenys un peix blau):

Beneficis d’incloure marisc a la dieta

1. Alt contingut a Omega 3 i Vitamines A i B

El nostre cos no pot produir omega 3 per si sol, per això els mariscs són una font plena de nutrients que el nostre organisme necessita, com àcids grassos i vitamines del complex A i B. Nutrients crucials durant el desenvolupament del cervell i els ulls. Segons els experts en salut Dr. Howard Sesso, del Brigham and Women’s Hospital, afiliat a Harvard, i el Dr. Clifford Lo, de l’Escola de Salut Pública de Harvard, obtenir els nutrients dels aliments és més eficaç que prendre multivitamines i suplements.

platos moluscos

El marisc és baix en greixos saturats i alt en proteïnes; els valors de proteïnes totals al marisc oscil·len entre un 15 i 20%, la seva proteïna és magra, està formada per una bona part d’aminoàcids essencials, similars als de la carn, el pollastre i la llet.

2. Estimulació cerebral i prevenció de la depressió

Un dels beneficis de menjar marisc és que és un gran estimulant per al cervell. Les seves qualitats ajuden en el creixement del cervell en nadons i nens, estimulant alhora la funció cognitiva en persones grans, a més de reduir el risc a desenvolupar la malaltia d’Alzheimer. El marisc conté DHA, un greix omega-3 que és important per mantenir el funcionament normal del cervell. El DHA es troba a la majoria dels tipus de marisc, però al peix blau especialment.

Nombrosos assaigs revelen que els àcids grassos omega-3 poden combatre la depressió i augmentar significativament l’eficàcia dels medicaments antidepressius. Les persones que mengen peix o marisc amb regularitat tenen probabilitats més baixes de deprimir-se.

Menjar marisc no només pot reduir el risc de patir depressió, sinó que també pot ajudar a tractar-la i evitar trastorns bipolars.

3. Bo per al cor, redueix els riscos cardíacs

La nostra salut general és important, però, quan pensem en el cor, els mariscs poden ser essencials per a una millor cura. Com que són rics en proteïnes, i baixos en greixos saturats, afavoreix la salut del cor i redueix el risc de problemes cardiovasculars.

4. Millora la capacitat visual i la qualitat del son

Un dels principals causants del trastorn del son és la manca de Vitamina D, és per això, que es recomana el consum de marisc pel seu alt contingut d’aquesta vitamina que juntament amb els àcids grassos ajuden a agafar millor el son i millorar la qualitat del descans.

Gambas plato

A mesura que passen els anys i anem envellint, anem perdent visió i augmentant el risc de malalties oculars, tant els àcids grassos com l’omega-3, redueixen les probabilitats de patir aquest tipus de patologies.

La degeneració macular relacionada amb l’edat (AMD) és una de les causes principals de discapacitat visual i ceguesa que afecta especialment persones de la tercera edat. Consumint marisc de manera regular es disminueix un 53% les possibilitats de patir un dèficit a la vista per l’AMD.

5. Ayudan a mejorar la piel y el cabello

El marisc és saludable per a la pell i pel cabell. Ajuda a preservar la humitat i la vida de la teva pell. Els omega-3 i l’oli que es troba al peix combat l’aparició de l’acne. Una altra de les qualitats és la protecció contra els raigs ultraviolats del sol, i és ideal per a pells seques, donant-li a la pell una sensació saludable i hidratada.

Cal destacar que els omega-3 fan que el teu cabell brilli i es vegi més sa, facilitant a més el creixement d’aquest.

6. Alleugereix els dolors articulars i prevé malalties autoimmunes

El marisc redueix el risc de malalties autoimmunes, com la diabetis tipus 1 en nens i en adults, aquesta passa quan el sistema immunològic ataca i destrueix per error els teixits corporals sans.

Annette Langer-Gould, autora de l’estudi Kaiser Permanent Southern California, comenta, “S’ha demostrat que menjar marisc redueix el risc de patir artritis reumatoide i esclerosi múltiple”.

Comiendo marisco

També pot ajudar a prevenir l’asma als nens, una malaltia que es caracteritza per la inflamació crònica de les vies respiratòries. La taxa de pacients amb asma ha augmentat de manera exponencial en les darreres dècades.

Si tens dolors articulars i rigidesa, afegir marisc a la teva dieta també t’ajudarà a alleujar el dolor.

Fuentes: