Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

La temporada del SKREI dura molt poc i està a punt de finalitzar. Aprofita ara abans que s'acabi. Clic AQUI      

Envasament al buit
Envasar aliments al buit no és una cosa nova, té més de 5 segles. Sí hem dit 5 segles, quan al segle XVII Denis Papin va desenvolupar la tècnica a partir de diversos experiments. Això sí, va trigar més de tres segles en posar-se en pràctica en la indústria alimentària.
Denis Papin va establir les bases de la tècnica d’envasat extraient l’oxigen d’un recipient hermètic en el qual prèviament havia introduït un aliment. Primer ho va fer amb una poma de la que va publicar el seu assaig explicant que amb la seva tècnica aquesta fruita, seguia sent apta per al seu consum després de diversos mesos envasada.
Van passar els anys i va ser a partir de 1920 quan als Estats Units van començar a conservar carn mitjançant aquesta tècnica per després vendre-la a les botigues. Aquí a Espanya no va ser fins als anys 70 quan va començar a usar-se aquesta tècnica a nivell industrial.
Val a dir que la tècnica d’envasat a el buit es va començar a dur a terme amb fins militars per conservar millor els aliments dels soldats en campanyes militars.
A partir d’aquí la indústria alimentària va anar millorant els processos fins a dia d’avui.
El buit per si només conserva ja que traiem l’oxigen que fa que els microorganismes que majoritàriament necessiten oxigen per viure, no sobrevisquin i per tant reduïm l’oxidació i el desenvolupament de bacteris.

En Peix a Casa t’expliquem quins són els avantatges de l’envasat dels nostres productes al buit:
Preservan els aliments del seu deteriorament
-Protegeix de bacteris, floridures i altres organismes
-El aliment no produeix olors, no vessa líquids
-Optimiza el espai, ja que no pots organitzar millor amb les bosses hermètiques i apilar diversos productes.
-Es pot fer servir per marinar els productes frescos, com les nostres broquetes de gambot amb diferents adobs, els quals preparem usant aquesta tècnica i absorbeixen d’una manera perfecta tots els sabors en un temps rècord.
-Es pot cuinar a baixa temperatura dins de la bossa si aquesta, està preparada per cocció.                                 

Finalment aquí et deixem una taula de temps de caducitat i duració de consum d’aliments sense buit i a l’buidar. Aquests poden ser variables segons l’aliment i dir-te que nosaltres hem provat amb alguns productes de deixar-los més temps i els hem consumit després sense problema, però els temps que aquí et posem són els aconsellables per poder consumir la teva peix amb total garantia.
A NEVERA:
Sense buit 2 a 3 dies Amb buit 6 a 7 dies
A CONGELADOR
Sense buit 6 mesos Amb buit 18 mesos

Per finalitzar dir que en Peix a Casa tractem i manipulem els productes frescos com es mereixen i te’ls envasem a el buit perquè puguis gaudir-ne amb total garantia durant més temps. Amb això aconseguim diverses coses: l’aprofitament dels aliments ja que ens aguanten aptes per al consum més dies, l’estalvi i el respecte pels recursos alimentaris que ens dóna el mar.

Peix a Casa, FishLovers