Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Ha sigut una temporada de moltes comandes i molt treball i us estem molt agraïts. Però es moment de fer un descans per tornar amb les piles carregades. Es per això que estarem tancats del 1 al 25 d'agost, encara que podràs seguir fent la teva comanda durant aquest periode i triar data d'entrega.  Bon estiu!      

El musclo del Delta de l’Ebre

El musclo del Delta de l’Ebre és un dels tresors més preats del mar Mediterrani.

Conreat a l’entorn únic del Parc Natural Delta de l’Ebre, una Reserva de la Biosfera, aquest marisc destaca pel seu exquisit sabor i la seva excel·lent qualitat. A més de ser un delit per al paladar, el musclo del Delta de l’Ebre ofereix nombrosos beneficis per a la salut gràcies al seu alt contingut en proteïnes, vitamines i minerals essencials.

Aquest producte de proximitat i sostenible no només recolza l’economia local, sinó que també permet als consumidors gaudir d’un aliment nutritiu i respectuós amb el medi ambient.

Valor nutricional del musclo

Els beneficis nutricionals dels musclos del Delta de l’Ebre són molts i molt coneguts. Són especialment rics en proteïnes d’alta qualitat, cosa que els converteix en una excel·lent opció per a aquells que segueixen una dieta basada en vegetals o necessiten una font addicional de proteïnes magres.

A més, els musclos són una font destacada d’àcids grassos omega-3, vitamines del grup B (com la B12 i la B2), vitamina C, ferro, zinc i seleni. Aquests nutrients són fonamentals per al funcionament adequat de lorganisme i ajuden a mantenir un sistema immunològic fort.

A la següent taula podem observar les aportacions del musclo.

Valors nutricionals dels musclos (per 100 grams)

Nutriente Cantidad % Valor Diario*
Calorías 86 kcal 4%
Proteínas 11.9 g 24%
Grasas totales 2.2 g 3%
Grasas saturadas 0.4 g 2%
Omega-3 0.5 g
Hidratos de carbono 3.7 g 1%
Azúcares 0 g 0%
Fibra dietética 0 g 0%
Vitamina B12 20.4 µg 850%
Vitamina B2 (Riboflavina) 0.21 mg 16%
Vitamina C 8.0 mg 9%
Hierro 3.95 mg 22%
Zinc 1.6 mg 15%
Selenio 44.8 µg 82%
*Valores diarios basados en una dieta de 2000 calorías.

Proteïnes d’alta qualitat

Una de les característiques més notables dels musclos del Delta de l’Ebre és el contingut alt en proteïnes d’alta qualitat. Aquestes proteïnes són fonamentals per al creixement i la reparació de teixits, la producció d’enzims i hormones i el manteniment de la massa muscular. Per a aquells que segueixen dietes basades en plantes o necessiten una font addicional de proteïnes magres, els musclos són una opció excel·lent.

Àcids grassos omega-3

Els musclos són també una rica font d’àcids grassos omega-3, particularment l’àcid eicosapentaenoic (EPA) i l’àcid docosahexaenoic (DHA). Aquests àcids grassos tenen propietats antiinflamatòries i són essencials per a la salut cardiovascular. Ajuden a reduir els nivells de triglicèrids i colesterol a la sang, cosa que disminueix el risc de malalties del cor.

Vitamines essencials

Els musclos del Delta de l’Ebre contenen una varietat de vitamines essencials. Són especialment rics en vitamines del grup B, com ara la B12 i la B2. La vitamina B12 és crucial per a la formació de glòbuls vermells i el manteniment del sistema nerviós, mentre que la vitamina B2 (riboflavina) és important per a la producció denergia i la funció cel·lular. A més, els musclos proporcionen vitamina C, que enforteix el sistema immunològic, ajuda a l’absorció de ferro i promou la salut de la pell.

Minerals vitals

Aquest marisc és una excel·lent font de minerals com el ferro, el zinc i el seleni. El ferro és essencial per a la producció de l’hemoglobina i la prevenció de l’anèmia. El zinc recolza la funció immunològica i la síntesi de proteïnes, mentre que el seleni actua com un potent antioxidant, protegint les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures.

Consells per comprar musclos

Els musclos del Delta de l’Ebre són un menjar deliciós i nutritiu que es pot gaudir de moltes maneres. Per tal de garantir la millor experiència culinària, és essencial saber com comprar, conservar i preparar aquests mariscs correctament.
Aquí us oferim alguns consells útils per a cada etapa. En comprar a Peix a Casa no t’has de preocupar per la qualitat del musclo que rebràs a casa teva però conèixer en què fixar-te si has de comprar musclos directament et pot ajudar.

Compra de musclos

  • Busca frescor: En comprar musclos frescos, assegura’t que les petxines estiguin ben tancades. Els musclos amb petxines obertes poden estar morts i no s’han de consumir.
  • Trieu els musclos sense danys: Les petxines han d’estar intactes, sense estelles ni esquerdes. Els musclos danyats poden albergar bacteris i no són segurs per menjar.
  • Aroma marí: Els musclos frescos han de tenir una olor suau i agradable a mar. Evita els que tinguin una olor forta o desagradable.
    Compra de fonts fiables: Adquireix musclos en botigues de confiança com la nostra, mercats locals o directament de pescadors per assegurar-ne la frescor i la qualitat.

Conservació de musclos

  • Refrigeració adequada: Si no cuines els musclos immediatament, mantingues-los a la nevera. Col·loca’ls en un recipient obert cobert amb un drap humit. Això permetrà que respirin i es mantinguin frescos.
  • No els submergeixis en aigua dolça: Mantingues els musclos allunyats de l’aigua dolça, ja que això els pot matar. Si cal, pots esbandir-los breument amb aigua freda just abans de cuinar-los.
  • Consumeix-los ràpidament: Els musclos frescos s’han de consumir d’aquí dos dies després de la compra per garantir-ne la qualitat i la seguretat.
  • Congelació de musclos: Si planeges congelar els musclos, recorda que no es poden congelar directament, has d’escaldar-los o coure’ls primer i guardar-los amb una mica de la seva pròpia aigua, igual que les cloïsses.

Preparació de musclos

  • Neteja adequada: Abans de cuinar-los, renta els musclos amb aigua freda. Fes servir un raspall o fregall per eliminar qualsevol residu o brutícia de les petxines.
  • Rebutja els musclos morts: Durant la neteja, rebutja qualsevol musclo que no es tanqui en tocar-lo lleugerament.
  • Eliminació de barbes: Retira les “barbes” (fils fibrosos que sobresurten de les petxines) estirant-les cap a l’extrem més estret de la petxina. Això és més fàcil fer-ho just abans de cuinar-los.
  • Mètodes de cocció: Els musclos es poden cuinar de diverses maneres: al vapor, bullits, a la graella, fregits o al forn. La cocció al vapor és una de les formes més comunes i permet ressaltar-ne el sabor natural.
    • Cocció al vapor: Col·loca els musclos nets en una olla gran amb una mica de líquid (aigua, vi blanc o brou). Tapa l’olla i cuina-ho a foc alt fins que els musclos s’obrin, aproximadament de 5 a 7 minuts. Rebutja els que no s’obrin.
    • Cocció al forn: Pots coure’ls amb una varietat d’ingredients com all, herbes i pa ratllat per a un plat més elaborat.
  • Evita la sobrecocció: Els musclos es cuinen ràpidament i es poden tornar gomosos si es cuinen massa temps. Quan les petxines s’obrin, estan preparats per menjar.

Seguint aquests consells, podràs gaudir dels musclos del Delta de l’Ebre en la màxima frescor i sabor, aprofitant al màxim els seus beneficis nutricionals.

Abrir chat