Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Portem moltes setmanes de pujades de preus del salmó a tot arreu. Això és a causa de l'alta demanda mundial amb països com la Xina que cada cop en consumeixen més, i part d'Amèrica del Sud i els Estats Units que estan comprant a Europa, ja que la producció de Xile aquest any ha sofert una davallada molt important. A Peix a Casa som experts en salmons, i no tots són iguals, ja que els seus mètodes d'extracció i producció són diferents segons d'on vinguin. És per aquesta raó que hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clic AQUí per emportar-te un salmó de qualitat extra. APROFITA ARA!      

Les navalles són un marisc molt apreciat pel seu delicat sabor i la seva agradable textura. Per gaudir en gran part d’aquest mos és essencial saber preparar navalles perquè quedin ben netes de qualsevol resta de sorra.

La neteja de marisc és més senzilla del que sembla si segueixes una sèrie de trucs de cuina. També és fonamental escollir bé les navalles a la teva peixateria i saber conservar-les a casa adequadament fins que arribi el moment de cuinar-les.

T’expliquem pas a pas com cuinar navalles fresques perquè portis a la teva taula tot el sabor del mar.

Pas a pas per preparar i netejar navalles

Compra de les navalles

Per comprar navalles fresques, has de saber que es comercialitzen vives. Assegureu-vos de comprovar la seva frescor, t’has de fixar en alguns aspectes.

  • Olor: les navalles faran olor de mar. Descarta la compra si notes olor d’amoníac.
  • Moviment: les navalles fresques es tanquen en tocar-les. No compreu navalles que estiguin visiblement obertes i que no es moguin.

Les navalles gallegues són de més qualitat que les conegudes com a navalles holandeses. Això és perquè les gallegues són recollides a mà per experts bussejadors.

El longueirón és un marisc molt semblant a les navalles. Per distingir-los, fixa’t a la seva petxina. La de la navalla té una lleugera curvatura i el color és més fosc.

Preparació de les navalles abans de netejar

És fonamental conservar bé les navalles perquè no es facin malbé. La millor manera de guardar-les és a la nevera, en un recipient de vidre sense tapa i cobertes amb gel. Perquè mantinguin la humitat, és recomanable tapar-les amb un drap net humit amb aigua.

Neteja de les navalles

Les navalles viuen enterrades a la sorra. Per això i encara que vinguin depurades, és molt important retirar bé les restes de sorra que poden arruïnar l’experiència de degustar aquest marisc.

El primer pas és rentar cada navalla sota un raig d’aigua freda, retira també les impureses o algues que puguin tenir adherides a la petxina.

Després d’aquesta primera neteja, cal submergir-lo en aigua de mar, preferiblement o en aigua amb sal. La proporció adequada és de 40 grams de sal per litre d’aigua.

Col·loca les navalles en vertical dins d’un pot amb l’aigua amb sal. Cal que estiguin totalment submergides. En ficar-les a l’aigua salada veuràs com es mouen i fins i tot, deixen anar un raig d’aigua.

Posa el pot amb les navalles a la nevera durant almenys dues hores perquè depurin bé la sorra. Passat aquest temps, torna a rentar cada peça sota l’aigua freda.

Preparació per cuinar

Les navalles han d’estar vives abans de cuinar-les. També pots comprar-les congelades i les hauràs de netejar igual que les fresques, ja que es congelen quan són recol·lectades i contindran restes de sorra.

Un cop netes, estàs preparat per aprendre com cuinar navalles de diverses maneres.

Trucs i consells per netejar les navalles

La neteja de marisc és un pas fonamental abans de cuinar-los, més encara quan parlem de bivalves, que filtren la brutícia i contenen restes de sorra.

Les navalles no tenen barbes, però sí que poden portar algunes impureses a la seva petxina. Per netejar-les, pots fer servir un
fregall d’alumini net i fregar amb moviments circulars suaus. Fes-ho a poc a poc per no trencar la petxina, que és delicada.

Un dels trucs de cuina més populars per netejar més ràpidament  les navalles és introduir-les a aigua amb gas. Les tindràs lliures de sorra en tan sols 30 minuts.

Com cuinar les navalles

Si saps com cuinar marisc, només has de seguir les mateixes tècniques amb les navalles.

Les navalles tenen un agradable gust de mar i molts amants del marisc prefereixen degustar-les al vapor, amb un rajolí de llimona.

També són ideals per menjar-les a la planxa acompanyades d’una picada d’all, julivert, oli d’oliva verge extra i un toc de llimona.

La salsa marinera és molt senzilla de fer i va genial amb els mariscs, especialment els de petxina. Hi ha moltes variacions d’aquesta salsa, però la recepta clàssica inclou brou de peix, pebre vermell, ceba i un toc de bitxo si t’agrada el picant.

Hi ha moltes receptes diferents amb navalles, però cal tenir la precaució de què no coure-les massa perquè la seva carn no es ressequi. La textura es tornarà correusa si estan molt fetes. L’ideal és treure-les just quan s’obren.

Com veus, preparar navalles és senzill i només necessites conservar-les en fred abans de cuinar-les i tenir paciència perquè deixin anar bé tota la sorra abans de preparar-les i degustar-les.

Per assegurar-te d’obtenir unes navalles de qualitat, utilitzar mariscs online és una opció cada vegada més segura i interessant. La teva peixateria online de confiança et porta fins a casa teva les millors navalles amb tota la comoditat i la frescor que mereixes.