MANDONGUILLES DE LLUÇ
INGREDIENTS
300 g de filets de lluç
1 ou
1 panet o troç de pà
1 julivert picat (millor fresc)
1 got de llet
1 taça de farina
Per la salsa
2 cullerades de salsa de tomaquet
1 ceba
1 all
1 guindilla
1/2 got de caldo vegetal
1 julivert picat
oli d’oliva, sal, pebre
1- Picar la ceba i sofregirla amb l’oli, el all i la guindilla sense que arribi a daurar-se. Incorporar la salsa de tomaque y el julivert i diluir amb el caldo. Coure uns minuts, rectificar de sal i pebre y retirar del foc.
2-Desfer el pa i estobar-lo amb la llet. Ho eixuguem i ho triturem amb la batidora o picadora junt amb el lluç. Afegim l’ou batut el julivert, la sal i el pebre i ho remenem fins que estigui ben mesclat. Fem boletes de la mida d’una nou, les enfarinem i les fregim
3-Les posem damunt de paper absorbent per treure-lis l’excés d’oli. Després les ajuntem amb la salsa, afegim el caldo restant i deixem que prenguin gust a foc lent durant uns 5 minuts. Com a extra podem afegir unes cloises de cultiu i unes gambes vermelles pelades, de les que avanç haurem aprofitat els caps per treure-lis el suc i afegir a la salsa si volem mes gust a mar o marisc. Si volem un plat únic mes complert podem acompanyar-les amb arròs normal o basmati.
Recepta de Cristina Contreras