Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

Hi ha aliments que sempre relacionem amb èpoques especials. Si ja cerques el millor marisc per Nadal, has de conèixer quins són els aliments imprescindibles per a aquestes festes tan assenyalades.

No hi ha dubte que el marisc és el rei d’aquest tipus d’esdeveniments gràcies a la seva varietat i també a la seva qualitat. A més, funciona a la perfecció com a entrant, cosa que el converteix en ideal de cara a gaudir d’una primera presa de contacte amb la família.

Si no us voleu perdre res, en aquesta guia descobrireu quin és el millor tipus de marisc que heu de triar aquest Nadal. Fent una bona elecció, podràs tenir per segur que conqueriràs fins i tot els paladars més exigents.

Per què es menja marisc per Nadal?

Abans de descobrir quin és el millor tipus de marisc que podeu triar per a les festes, convé conèixer una mica més sobre la seva història. La raó que aquests tipus d’aliments siguin típics d’aquestes festes és senzilla però també curiosa.

Durant el Nadal, sempre desitgem complir amb certes tradicions. A això cal unir-li que els dinars i sopars cobren més importància.

Amb vista a celebrar el naixement de Jesús, l’Església va proclamar el dia abans, 24 de desembre, com un període de penitència. Això es va traduir en un dia de dejuni en què només es podia fer un dinar i aquest no podia portar carn. Per això és important triar peix per Nadal.

També es podia incloure al plat verdura i ou. Així mateix, durant el dia 24 es permetia fer dos petits àpats o col·lacions de vigília. Aquesta tradició va durar a Espanya fins als anys 60, per això era normal consumir marisc i peix en aquesta època de l’any.

Tot i això, a partir dels anys 60, el plat de peix va quedar en segon pla i el marisc es va convertir en el rei gràcies a l’arribada del congelador. Gràcies a aquest electrodomèstic aquests aliments es poden conservar molt millor que antany, cosa que ha afavorit que augmenti el consum.

Els mariscs més populars per Nadal

Arribats a aquest punt, segur que t’estàs preguntant quins mariscs són els més populars per a Nadal. Sobretot si vols quedar com un autèntic xef amb els teus convidats. Quan els coneguis, no voldràs que cap d’ells falti a la teva taula.

langostino cocido

Llagostí tigre i nacional

Per descomptat, en una bona taula de Nadal, no hi poden faltar dues opcions clàssiques, com són el llagostí tigre i el llagostí nacional.

El primer és difícil de confondre, ja que es distingeix gràcies a les seves bandes horitzontals, més blanques, que s’alternen amb altres d’un to taronja gairebé vermell.

En el cas del llagostí nacional, també es coneix com a llagostí ivori gràcies a la seva aparença. Amb una carnde gran qualitat i de millor sabor, és un dels productes més demandats. A més, es pot consumir tan sols cuit i també a la planxa, de forma ràpida i deliciosa.

Carabineros 15-20 piezas

Carabiners

Els carabiners també es convertiran en una gran opció per obrir la teva taula de Nadal. Aquests productes destaquen gràcies al seu espectacular color vermell, així com per la seva mida, ja que mesuren entre 10 i 20 centímetres i, de vegades, poden assolir els 30.

Si busques receptes de peix i marisc senzilles, els carabiners estan boníssims preparant-los tan sols a la planxa amb un toc de sal. Tot i això, amb ells també podràs preparar altres receptes com arrossos, cremes o sopes, per posar-ne alguns exemples.

cigala del norte frescos

Cigales

Si busques apostar per la tradició, l’escamarlà és un tipus de marisc que tampoc no pot faltar a la teva taula nadalenca. En aquest cas, és un dels més famosos d’Espanya i destaca gràcies a la seva closca, dur i un to vermell intens.

Una de les característiques per les quals crida tant l’atenció és gràcies a les potes davanteres, que són una gran delícia. Així mateix, també conquisten gràcies a la seva textura ferma i llisa, carregada de sabor.

Gamba roja

Gambes vermelles allistades

Les gambes vermelles allistades es coneixen també com a gambes ratllades. En aquest cas, al cap és on es concentra gran part del seu sabor. Amb una mida que oscil·la entre 10 i 18 centímetres, són un autèntic plaer per als sentits.

Aquest tipus de marisc és complicat trobar-lo als mercats de dins de la Península. Tot i això, són molt coneguts a les zones de Llevant, i es pot preparar a la planxa o també en exquisits arrossos.

cangrejo azul Delta Ebro

Cossos i boques de cranc

Els cossos o potes de cranc són un dels mariscs més cridaners a causa de la seva gran mida. Pel que fa al seu sabor, destaquen gràcies a la seva suavitat i estan exquisits tan sols coent-los.

D’altra banda, destaquen també les boques, que són pinces de cranc grans i molt sucoses. Obrint la seva closca podràs trobar una carn exquisida i potent que conquerirà gràcies al seu sabor contundent.

Conclusió

Si busques el millor marisc per Nadal, no et pots perdre alguns dels productes clàssics per a l’època. Entre ells, destaquen els llagostins, els carrabiners o les gambes ratllades, així com els escamarlans.

En el cas que vulguis afegir un extra a la mariscada amb sabors més exòtics i potents, ni els cossos ni les boques de cranc podran faltar a la teva taula. Amb tots ells, tindreu llestos uns entrants d’excepció llestos, la majoria d’ells, en uns minuts.