Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Això és degut a l'alta demanda mundial, amb països com la Xina que cada vegada el consumeixen més, i els Estats Units està comprant-ho a Europa, ja que la producció de Xile aquest any ha patit una baixada molt important. A Peix a Casa som experts en salmó, i no tots són iguals, ja que els mètodes d'extracció i producció són diferents segons l'origen. Per aquesta raó i el gran volum de Kg que ens demaneu, hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clica AQUÍ per emportar-te un salmó de qualitat extra. APROFITA ​​ARA!      

Al llarg d’aquest post us explicaré què és i per a què serveix l’alga wakame, un ingredient tradicional de la cuina asiàtica que ha incrementat progressivament la seva popularitat a Espanya i a altres països d’Europa.

A la gastronomia de múltiples països els productes naturals que venen del mar són molt aprofitats, i això no només inclou els tradicionals mariscs i peixos sinó també alguns tipus d’algues marines.

En el cas de l’alga Wakame, és molt popular en la preparació de certs tipus de sushi, però els seus usos a les arts culinàries van més enllà. Assabenta’t de com es prepara aquesta deliciosa i nutritiva alga i quins són els beneficis per a la salut.

Què és l’Alga Wakame?

El seu nom científic és Undaria Pinnatifida, és una alga marina dotada amb nombrosos tipus de vitamines i minerals. És àmpliament aprofitada en la preparació de receptes saludables i baixes en calories.

Aquesta mena d’alga marina es troba amb molta facilitat a les costes d’aigua tèbia del continent asiàtic. Encara que és principalment comú al Japó i a Corea, països on la influència culinària es veu relacionada amb la seva utilització.

Pel que fa a les seves principals característiques destaca el seu color entre verd i marró, mentre que la seva textura és força fibrosa encara que molt més suau que alguns tipus de vegetals.

Gràcies a les seves impressionants aportacions nutricionals, aquesta alga marina és molt popular en algunes costes d’Europa i d’Amèrica del Nord, regions on aquesta espècie s’ha introduït per aprofitar-ne al màxim les bondats.

Així mateix, al mercat es pot trobar l’alga wakame tant en la versió fresca com en la versió deshidratada, aquesta última a vegades s’utilitza per a la preparació d’amanides.

Origen de l’Alga Wakame

Una altra dada important en analitzar què és i per a què serveix l’alga wakame és comprendre d’on ve aquesta espècie. El seu origen data del continent asiàtic i el seu aprofitament guarda entre ells un interessant valor cultural.

Tant els coreans com els japonesos han aconseguit durant segles aquesta popular alga marina, capturant la seva essència i deliciós sabor en múltiples receptes asiàtiques baixes en greix.

Per als asiàtics el seu valor anava més enllà d’incorporar un ingredient extra a la seva gastronomia, ja que en algunes regions també s’aprofitava a la medicina naturista.

Si bé és cert que es tracta d’un aliment oriünd d’Àsia, actualment es pot obtenir en múltiples costes desplegades al llarg del món. Per exemple, a Nova Zelanda o França on són summament populars a les costes Bretones.

A causa de la creixent demanda que ha sorgit al voltant de l’aprofitament del wakame per les seves propietats nutricionals i terapèutiques, s’han dut a terme iniciatives per promoure’n el cultiu en zones cuidades i destinades específicament a aquesta tasca.

Beneficis nutricionals de l’Alga Wakame

Un aspecte fonamental quant a saber què és i per a què serveix l’alga wakame, consisteix a aprofundir al voltant dels múltiples avantatges nutricionals i aportacions per a la salut.

1. És un aliment deliciós i baix en calories

L’alga Wakame serveix per perdre pes, això és gràcies a les seves aportacions en fibra que aconsegueixen produir sacietat reduint així la necessitat de consumir aliments en grans quantitats.

Per descomptat, per percebre els beneficis mitjançant el consum de wakame per baixar pes, cal complementar amb una dieta balancejada i amb la realització d’exercicis físics que evitin un estil de vida sedentari.

A més de les seves aportacions en fibra, aquesta alga marina és baixa en calories i en contrapart és rica en proteïnes. Tot això el converteix en un ingredient molt útil per al disseny de dietes baixes en greix.

2. Alt contingut en antioxidants

Sobre què és i per a què serveix l’alga wakame tenim que és un aliment ric en antioxidants i betacarotens, gràcies a això ajuda a mantenir reforçat el sistema immunitari impedint els danys ocasionats pels radicals lliures.

A més de representar un benefici en el reforçament de les defenses immunitàries proporcionant a l’organisme el necessari per fer front a qualsevol patogen, menjar wakame també ajuda a prevenir l’envelliment prematur de la pell.

Tot això és gràcies a l’eliminació dels radicals lliures i a la capacitat que tenen els nutrients d’aportar beneficis per a la pell impactant en l’àmbit cel·lular.

Wakame

3. Ajuda a reforçar la salut del cervell

Un altre dels beneficis del wakame per a la salut té a veure amb l’estimulació de les funcions neurològiques, específicament això és degut als seus compostos antioxidants i al seu nivell de nutrients precursors de l’acetilcolina.

Cal tenir present que aquest és un dels neurotransmissors implicats en el desenvolupament de la memòria, l’atenció i la retenció. El seu consum també és essencial per a la prevenció de malalties neurodegeneratives com ara el mal de Parkinson.

4. Disminueix els nivells de colesterol a la sang

Gràcies a les propietats antioxidants del wakame té la capacitat de reduir els nivells de colesterol dolent a la sang, això és gràcies a l’absorció d’aquest component en l’àmbit intestinal.

El seu alt contingut en fibra també el converteix en un aliment excel·lent per integrar a la dieta de persones amb problemes d’índole cardíaca o vasculars.

És a dir, en l’alimentació dels qui pateixen hipertensió, colesterol alt o patiments similars.

5. Aliment abundant en vitamines

En investigar què és i per a què serveix l’alga wakame, podem apreciar que és un aliment molt útil tant pel consum dels nens com pels adults.

Però especialment és beneficiós a la dieta dels nens a causa de les seves notables aportacions en vitamines, també és un aliment amb alt contingut en minerals com el ferro i el magnesi.

L’alga wakame és una bona alternativa nutricional per als esportistes o per a aquells que acompleixin activitats físiques d’alt impacte, la seva aportació energètica òptima gràcies a la presència de múltiples grups vitamínics ajuda a augmentar la resistència.

Ús de l’Alga Wakame a la cuina

En aprofundir sobre què és i per a què serveix l’alga wakame, també tenim un aliment àmpliament usat en les arts culinàries, sobretot en aquells plats amb influència asiàtica.

En la preparació del clàssic poke l’ús d’aquesta alga marina és força comú, però també es pot utilitzar en diversos tipus d’amanida o fins i tot en receptes com els ous poché per donar-los un toc exòtic impressionant.

La textura carnosa del wakame i el seu deliciós sabor fan que sigui molt fàcil d’incorporar múltiples tipus de plats tant dins de la gastronomia mediterrània com fora.

A continuació, et presento algunes idees per incorporar l’alga wakame a la teva dieta i aprofitar-ne les múltiples bondats per a la salut.

Amanida de wakame amb sèsam

Una manera senzilla i econòmica de fer servir l’alga wakame als teus àpats és preparant una deliciosa i superfresca amanida fent servir aquest ingredient.

Per dur a terme aquesta recepta econòmica amb wakame necessitaràs:

  • 15 grams d’alga wakame
  • 1 cogombre petit
  • Una cullerada de salsa de soja
  • Una cullerada de vinagre d’arròs
  • Grapat de llavors de sèsam
  • Una cullerada de mel

Preparació

Si has comprat algues deshidratades et recomano submergir-les en un bol amb aigua tèbia durant uns 15 o 20 minuts, si estàs fent servir les algues en la seva versió més fresca omet aquest pas.
Seguidament, has de torrar en una paella les llavors de sèsam evitant que es cremin, després talla el cogombre a bastonets i incorpora en un bol mitjà.
En un altre recipient has de barrejar el vinagre d’arròs, la salsa de soja, la mel i una mica de llimona, aquest serà el guarniment per a la deliciosa amanida de wakame.
Per finalitzar, incorpora el wakame al bol al costat dels cogombres, afegeix el guarniment que acabes de realitzar i finalitza afegint un bon grapat de llavors de sèsam torrat.

Consells per a la selecció i conservació

El millor que pots fer és seleccionar wakame fresc, sobretot si vols aprofitar totes les seves bondats nutricionals i evitar que se’n perdin les vitamines.

Però si només tens com a opció comprar wakame deshidratat, és recomanat deixar reposar en un bol amb aigua tèbia durant uns 20 minuts, això farà que millori la textura i que tingui una millor presentació al moment de dur a terme les teves receptes.

D’altra banda, si has comprat algues fresques, però per conservar-les has decidit congelar-les, cal que unes hores abans de dur a terme les teves preparacions culinàries treguis del frigorífic aquest ingredient perquè es descongeli progressivament.

Conclusió i recomanacions finals

Per acabar, recorda que pots aprofitar aquesta alga marina en la versió fresca, deshidratada o en salaó. Amb vista a la valoració nutricional sempre és una gran alternativa apostar pels productes més frescos del mercat.

I si decideixes comprar alga wakame a salaó, recorda que serà un producte amb un alt contingut en sodi i això pot ser perjudicial per a aquelles persones que pateixin hipertensió o problemes de colesterol.