Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

Com saber si el peix està ben cuinat: Guia per a principiants

Si vols saber si el peix està ben cuinat perquè no tens molta experiència cuinant peix blau o peix blanc o perquè t’enfrontes a algun tipus de tall a què no estàs acostumat, saber si està a punt no és gaire difícil.

El peix us ofereix senyals clars per saber si està cuinant. Només cal cercar-les. És possible que hagis escoltat la vella dita sobre cuinar el peix deu minuts per cada 2,5 cm de gruix. És un bon començament, però com saber si el peix està ben cuinat? Seguiu aquestes pautes i aconseguireu cuinar el peix al punt perfecte.

  • Comproveu la temperatura interna.

Aquesta és la manera més fàcil i precisa de saber si el peix és cuit. Hauria d’estar a 145 graus. Però si no tens un termòmetre de lectura instantània, no t’espantis. El peix dóna altres pistes per on et pots guiar.

 

Termómetro alimentos

  • Agafa una forquilla.

Quan el peix arriba a la temperatura adequada, el col·lagen de la seva carn es relaxa i la carn s’esmicola fàcilment amb una forquilla.

  • Mira bé el centre.

Ha de ser gairebé opac, no translúcid, com el peix cru.

 

tenedor desmenuza pescado

  • Toca i punxa.

Això pot semblar graciós, però si pressiones el peix suaument amb el dit índex, hauria de tenir una folgança similar a la de la punta del teu nas.

Com saber si el peix està poc fet

És possible que et preguntis com saber si el peix és poc fet, i si menjar peix poc fet és perjudicial. Si encara et preocupa que el teu plat pugui estar poc fet després de seguir els nostres consells, recorda que el peix continuarà cuinant-se per la calor residual durant uns minuts després de treure’l de la paella o del forn.

Si creus que el peix encara està una mica cru, el pots retirar del foc i tornar-lo a comprovar en dos minuts, la mateixa calor acabarà la cocció. Aneu amb compte amb no cuinar massa temps… aquest sucós filet de noli pot quedar dur i sec més ràpid del que penses.

Pescado sartén

 

Sempre cal evitar que el peix es cuini poc; de fet, la majoria de la gent gaudeix del peix que encara està una mica translúcid al centre. Sempre que segueixi les directrius de seguretat alimentària a la cuina (mantenint els ingredients en fred, evitant la contaminació creuada) no hi ha perill de menjar peix poc fet.

Tot el peix de Peix a casa es congela al mar o al moll a més de -30 graus, cosa que elimina qualsevol perill. De fet, el nostre peix és segur i adequat per a preparacions crues com el sushi, el poke o el gravlax.

Com saber si el peix cuit està dolent

En algun moment, a tothom ens passa que ens queden restes de peix. La pregunta és, quant de temps pots conservar el peix cuit i com pots saber si aquest peix cuit ja està dolent?

El peix cuit es pot guardar amb seguretat al frigorífic durant uns dies.

Fes la prova de l’olfacte… Ha de fer olor de fresc i no de peix. En cas de dubte, llença’l.

Ara ja saps com saber si el peix està ben cuinat o poc fet. L’olor, la temperatura, el tacte i les pistes visuals us facilitaran el coneixement necessari i la seguretat que necessiteu per cuinar millor tant el peix blau com el peix blanc.