Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Un clàssic per Setmana Santa als nostres plats és el bacallà. Ho tenim en totes les seves variants, fresc, salat, dessalat, en filets, lloms, esmicolats, brandades, croquetes, canelons... No deixis passar l'oportunitat i delecta el paladar amb un bon plat d'aquest peix. Per veure els productes fes clic AQUÍ      

La tonyina vermella salvatge és una espècie emblemàtica del Mediterrani. És el peix més valuós i apreciat dins dels túnids per les qualitats nutricionals. La part més sol·licitada de la tonyina vermella és la ventresca (la zona greixosa que recobreix el múscul de la cavitat abdominal de l’animal).

La pesca de la tonyina vermella s’ha fet des de fa més de 7000 anys. Els grecs conservaven la carn de la tonyina en oli d’oliva o en salmorra i també la fumaven. Els romans consumien la tonyina fresca, mentre que els cartaginesos i els fenicis la salaven per conservar-lo i menjar-lo durant més temps.

Pescando Atún Griegos

Actualment, a causa del seu valor comercial elevat, només es pot pescar complint les mesures legals establertes per la Unió Europea que garanteixen la preservació de l’espècie.

Què es coneix per tonyina salvatge?

La tonyina vermella salvatge, coneguda també com a cimarró (Thunnus thynnus), és un peix pertanyent a la família dels Scombridae. Es pesca al mar Mediterrani ia les dues ribes del mar Atlàntic. Pot arribar a fer més de tres metres i el seu pes pot arribar als 600 kg. La tonyina és un dels peixos depredadors més grans del món, per la qual cosa es troba al capdamunt de la cadena alimentària. S’alimenta de peixos, cefalòpodes, sardines i anxoves i viu entre 30 i 35 anys.

Atún mediterraneo

La tonyina té extraordinaris beneficis nutricionals, és ric en proteïnes d’alt valor biològic i en àcids grassos omega 3. A més, és una font excel·lent de vitamina D i vitamines del grup B. També és molt ric en ferro i fòsfor.

Com es cria la tonyina vermella?

La tonyina vermella salvatge habita al mar Mediterrani i als Oceans Atlàntic i Pacífic. Viu i s’alimenta lliurement al mar obert. També realitza importants migracions de diversos milers de km entre les aigües fredes, on s’alimenta, i les càlides, on es reprodueix, podent submergir-se fins als 1.000 m de profunditat, encara que habitualment viu a uns 100 metres, on s’alimenta d’una gran varietat d’espècies (sardines, anxoves, calamars, verat, peix volador, anguiles, gambetes i, fins i tot, tonyines més petites).

La tonyina vermella salvatge ha de capturar-se en el moment en què el peix migra per aparellar-se, ja que és quan té els millors nivells grassos. Després de l’aparellament no serveix per al consum, ja que es converteix en massa magre.

A causa de la seva gran demanda, la tonyina vermella també es cria actualment en captivitat. La cria en granja de la tonyina es realitza a diferents zones del Mediterrani (Tarragona, Cadis, costa de la regió de Múrcia i Ceuta). El procés és el següent: incubació de les larves dins de les instal·lacions aqüícoles, cria de la tonyina i comercialització quan adquireix la mida desitjada.

Als criadors ecològics, la tonyina s’alimenta amb espècies naturals. A les piscifactories que no són ecològiques, la tonyina s’alimenta amb una dieta basada en proteïnes i greixos.

Diferència entre la tonyina vermella salvatge i la de granja

Igual que passa amb la resta de peix, la tonyina fresca es diferencia de la tonyina de granja perquè el seu sabor és molt més delicat i exquisit. A simple vista, es pot distingir la tonyina vermella salvatge de la que procedeix de criaders pel seu color. En el seu aspecte exterior, la tonyina fresca té un color blau metàl·lic profund al dors, mentre que el seu ventre i costats interiors són de color blanc platejat.

Un cop filetejat, la tonyina vermella salvatge presenta un intens color vermell brillant. Per la seva banda, la tonyina de granja té un color rosat i molt més pàl·lid. Quant a la textura, la tonyina fresca té una textura més ferma que la de granja. Finalment, el sabor de la tonyina vermella salvatge és molt més fina i saborosa al paladar.

Respecte a les seves qualitats nutricionals, la tonyina salvatge té una aportació més gran de proteïnes de qualitat, a causa de les llargues distàncies que recorre. La tonyina de granja, en no desplaçar-se, és una mica més obès i acumula més greix. Finalment, la relació entre els àcids grassos omega 3/6 és molt més equilibrada i saludable a la tonyina salvatge que a la de granja.

Conclusió

La tonyina vermella és una de les mossegades més exquisides que pots tastar.

A Peix a Casa pots comprar tonyina vermella online amb plena garantia de qualitat. Tota la tonyina que venem passa els controls més rigorosos de seguretat alimentària. A més, a Peix a Casa estem compromesos amb el medi ambient, per això totes les peces que comercialitzem ostenten el certificat AENOR de sostenibilitat mediambiental i han estat capturades seguint la normativa europea establerta per a la preservació de l’espècie. Si tens algun dubte, estem a la teva disposició per informar-te sobre la traçabilitat dels nostres peixos.

Vols comprar tonyina vermella online?

Posem a la teva disposició tonyina vermella de la millor qualitat i t’ho fem arribar a casa teva perfectament empaquetada, perquè gaudeixis d’un peix saborós i excel·lent. Estem a la teva disposició per resoldre qualsevol dubte i orientar-te en tot el que necessitis. Contacta amb Peix a Casa, la teva peixateria online de confiança!