Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

A Peix a Casa som experts en salmó i no tots són iguals. Els mètodes de cria i captura són molt importants per la qualitat d'aquest. Durant aquesta setmana i gràcies a la gran quantitat de salmó que ens demaneu hem pogut aconseguir un preu immillorable amb qualitat prèmium. Per veure totes les varietats de salmó polsa AQUí  

Orada

Comprar Orada online

Compra la nostra orada fresca a la nostra peixateria online.

La orada, el nom científic del qual és Sparus aurata, és un peix molt consumit al nostre país, que pertany a la família dels espàrids. La podem localitzar al Mar Mediterrani, encara que també està present en altres aigües. És un dels plats més típics de la nostra gastronomia i encara que aporta molts nutrients és poc gras. Aquesta espècie és hermafrodita, això vol dir que aquest peix és mascle al néixer, però, que es converteix en femella a partir dels tres anys.

Característiques

La denominació de orada prové del ribet daurat rogenc situat a la zona occipital entre els ulls. És un peix amb unes característiques que el fan fàcilment reconeixible, encara que hi hagi diferents espècies.

  • Hàbitat. Aquesta espècie campa a les seves àmplies en aigües poc profundes i fons d’arena i roca. La localitzem a les costes de l’oceà Atlàntic, el Mar Mediterrani i el litoral de les Illes Canàries. També, és molt habitual la seva captura en la travessia de les illes britàniques, passant pel estret de Gibraltar fins arribar a Cap Verd.
  • Morfologia. El cos és ovalat i allargat a la cua, que sol ser més gran i ampla. Això és el que li permet moure’s amb major velocitat i suportar els vaivens de l’aigua. Les escales són molt grans i presenta uns llavis carnossos i mandíbules prominents.
  • Mides i pes. El pes habitual d’una orada adulta està entre els 2 i 4 quilos, encara que alguns exemplars han arribat fins als 7 quilograms. Aquest peix mesura entre 30 a 70 centímetres de longitud, igualment, alguns peixos superen els 90 centímetres.

Curiositats

  • Colmells afilats. Les mandíbules són bastant fortes i la boca compta amb sis colmells punxeguts, tant que poden triturar ostres i musclos.
  • Aqüicultura. La major part de les daurades es cultiven en gàbies marines i provenen de l’aqüicultura.
  • Difícils de capturar. És un peix molt astut i àgil, per la qual cosa és necessari tenir habilitat i molta paciència per capturar-la.
  • Una aleta. Únicament, tenen una aleta dorsal i les seves pectorals acaben en punta.
  • Versàtils. Aguanta rangs de salinitat molt diversos, perquè pot trobar-se tant en aigües properes als rius, com el mateix mar.
  • Hibernació. Les daurades hivernen en zones profundes i càlides, per això, és molt difícil trobar-les entre els mesos de gener a abril.
Obrir chat