Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

A Peix a Casa som experts en salmó, i no tots són iguals, ja que els mètodes d'extracció i producció són diferents segons l'origen. Per aquesta raó i el gran volum de Kg que ens demaneu, hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clica AQUÍ per emportar-te salmó de qualitat extra. APROFITA ​​ARA! Articles exclosos de l'oferta: salmó eco i salmó Froya. Oferta vàlida fins el 22/7 o exhaurir existències      

Orada

S'estan mostrant 4 resultats

Comprar Orada online

Compra la nostra orada fresca a la nostra peixateria online.

La orada, el nom científic del qual és Sparus aurata, és un peix molt consumit al nostre país, que pertany a la família dels espàrids. La podem localitzar al Mar Mediterrani, encara que també està present en altres aigües. És un dels plats més típics de la nostra gastronomia i encara que aporta molts nutrients és poc gras. Aquesta espècie és hermafrodita, això vol dir que aquest peix és mascle al néixer, però, que es converteix en femella a partir dels tres anys.

Característiques

La denominació de orada prové del ribet daurat rogenc situat a la zona occipital entre els ulls. És un peix amb unes característiques que el fan fàcilment reconeixible, encara que hi hagi diferents espècies.

  • Hàbitat. Aquesta espècie campa a les seves àmplies en aigües poc profundes i fons d’arena i roca. La localitzem a les costes de l’oceà Atlàntic, el Mar Mediterrani i el litoral de les Illes Canàries. També, és molt habitual la seva captura en la travessia de les illes britàniques, passant pel estret de Gibraltar fins arribar a Cap Verd.
  • Morfologia. El cos és ovalat i allargat a la cua, que sol ser més gran i ampla. Això és el que li permet moure’s amb major velocitat i suportar els vaivens de l’aigua. Les escales són molt grans i presenta uns llavis carnossos i mandíbules prominents.
  • Mides i pes. El pes habitual d’una orada adulta està entre els 2 i 4 quilos, encara que alguns exemplars han arribat fins als 7 quilograms. Aquest peix mesura entre 30 a 70 centímetres de longitud, igualment, alguns peixos superen els 90 centímetres.

Curiositats

  • Colmells afilats. Les mandíbules són bastant fortes i la boca compta amb sis colmells punxeguts, tant que poden triturar ostres i musclos.
  • Aqüicultura. La major part de les daurades es cultiven en gàbies marines i provenen de l’aqüicultura.
  • Difícils de capturar. És un peix molt astut i àgil, per la qual cosa és necessari tenir habilitat i molta paciència per capturar-la.
  • Una aleta. Únicament, tenen una aleta dorsal i les seves pectorals acaben en punta.
  • Versàtils. Aguanta rangs de salinitat molt diversos, perquè pot trobar-se tant en aigües properes als rius, com el mateix mar.
  • Hibernació. Les daurades hivernen en zones profundes i càlides, per això, és molt difícil trobar-les entre els mesos de gener a abril.
Abrir chat