Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Lluç

S'estan mostrant 9 resultats

Compra Lluç fresc a la nostra peixateria online

Compra el nostre lluç fresc a la nostra peixateria online.

El lluç prové del llatí Merluccius per referir-se a “lluci de mar”. Aquest peix gras, d’aigua salada, pertany a la família Sparidae. Aquests peixos marins solen agrupar-se en aigües poc profundes i ascendeixen durant la nit per alimentar-se. És un depredador voràs que s’alimenta de crustacis, peixos petits i calamars. Podem trobar diferents espècies segons la seva localització, principalment, a Argentina, Perú o Xile. Encara que també estan presents en les aigües de l’Atlàntic, Nova Zelanda i l’oceà Índic.

Característiques

Merlucetes, pescadilles o pijotes són només alguns dels noms que rep aquest peix tan popular i amb elevada demanda. Segons els estudis realitzats es sol consumir un promig de 6 quilos a l’any per persona.

  • Hàbitat. Les lluços habiten a 200 metres de profunditat en aigües profundes i càlides. Principalment, es localitzen al nord-oest de l’oceà Atlàntic i al Pacífic. Són molt sensibles a les temperatures fredes, fins i tot, poden morir si es produeix un canvi brusc.
  • Morfologia. Aquests peixos es caracteritzen per tenir una aparença més rodona i el cos fi i allargat. El seu cap, igual que els seus ulls enfonsats, sol ser bastant gran, per la qual cosa és fàcil reconèixer-les. La boca és molt àmplia i està plena de dents.
  • Mides i pes. La mida sol estar entre els 20 a 60 centímetres, depenent de la seva espècie. No obstant això, s’han arribat a localitzar exemplars de 100 centímetres de llarg. Encara que s’han trobat exemplars que superen els 100 cm de llarg.

Curiositats

  • Peix longeu. Aquest peix pot viure fins a 30 anys, a diferència d’altres espècies arriba a assolir una longevitat considerable.
  • El lluç espanyol. Al nostre país destaca principalment el lluç al Cantàbric, costes gallegues, les Illes Canàries i al Mediterrani.
  • No suporten el fred. Els lluços passen els mesos d’hivern al fons del mar, a bastant profunditat, perquè fugen del fred.
  • Reproducció. La femella en edat adulta té la capacitat de posar fins a 400.000 ous d’una vegada. La seva reproducció comença a finals de l’hivern i acaba a l’inici de la primavera.
  • Univers de color. Si per alguna cosa destaca aquest peix és pels seus diferents colors. El dors és verd blavós, el ventre té una tonalitat platejada i els flancs són grocs grisencs.