Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Portem moltes setmanes de pujades de preus del salmó a tot arreu. Això és a causa de l'alta demanda mundial amb països com la Xina que cada cop en consumeixen més, i part d'Amèrica del Sud i els Estats Units que estan comprant a Europa, ja que la producció de Xile aquest any ha sofert una davallada molt important. A Peix a Casa som experts en salmons, i no tots són iguals, ja que els seus mètodes d'extracció i producció són diferents segons d'on vinguin. És per aquesta raó que hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clic AQUí per emportar-te un salmó de qualitat extra. APROFITA ARA!      

Els mariscs són considerats menjars en moltes cultures i alguns poden assolir preus exorbitants a causa de la seva raresa, sabor i la complexitat de la seva captura o criança.

Aquí et presento alguns dels mariscs més cars del món:

Mariscs Més Cars del Món
Lloc Marisc Preu Aproximat
1 Caviar Ànimes Fins a 25,000€/kg
2 Tonyina Vermella d’Aleta Blava Fins a 3,000€/kg
3 Perles Blanques de Cloïssa Gegant Fins a 100,000€ por perla
4 Llagosta Blava Fins a 500€/unidad
5 Vieires de Mar d’Hokkaido Fins a 200€/kg
6 Ostres (Beló, Flat, etc.) Fins a 100€/docena
7 Cranc Real d’Alaska Fins a 100€/kg
8 Abuló Fins a 800€/kg
9 Gamba Vermella de Garrucha Fins a 200€/kg
10 Eriçó de Mar Fins a 100€/kg

 

Caviar Ànimes

Caviar almas

Provinent de l’esturió beluga albí, aquest caviar iranià és el més car del món. Es ven en llaunes d’or de 24 quirats i pot costar fins a 25.000 euros per quilogram.

 

Tonyina Roja d’Aleta Blava

Bluefin tuna

Aquest tipus de tonyina és altament valorat al Japó i al mercat internacional, especialment per a la preparació de sushi i sashimi. Un sol exemplar es pot vendre per centenars de milers d’euros, depenent de la seva mida i qualitat.

 

Perles Blanques de Cloïssa Gegant

Giant clam

Aquestes perles són extremadament rares i poden assolir preus de fins a 100.000 euros depenent de la seva mida i perfecció.

 

Llagosta Blava

Blue lobster

Encara que el seu color blau és resultat d’una mutació genètica i no afecta el seu sabor, aquestes llagostes són rares i poden assolir preus elevats al mercat.

 

Vieires de Mar de Hokkaido

Hokkaido scallops

Conegudes per la seva mida i el seu sabor dolç, aquestes vieires són molt apreciades a l’alta cuina i poden assolir preus alts, especialment quan es venen vives i fresques.

 

Ostres

Belon oyster

Algunes varietats d’ostres són extremadament cares, com l’Ostra Belon de Bretanya, França, o les Ostres Flat d’Holanda, que poden costar més de 100 euros per dotzena.

 

Cranc Reial d’Alaska

Alaskan king crab

Aquest cranc és famós per la seva mida i la seva carn tendra i saborosa. La seva captura és perillosa, cosa que afegeix valor al producte final que pot assolir preus elevats en restaurants de luxe.

 

Abuló

Abalone

L’abuló és un mol·lusc la carn del qual és considerada un menjar, especialment a Àsia. La seva pesca està regulada per evitar la sobreexplotació, i això contribueix al seu alt preu al mercat.

 

Gamba Vermella de Garrucha

Garrucha red prawn

Aquesta gamba, capturada a les costes d’Almeria, Espanya, és famosa pel sabor intens i la textura. És un producte molt cotitzat en la gastronomia i pot assolir preus elevats.

 

Eriçó de Mar

Sea urchin

Encara que no són tan cars com altres en aquesta llista, els eriçons de mar frescos i d’alta qualitat són molt valorats a la cuina japonesa i poden ser força costosos, especialment fora de temporada.

Aquests mariscs són considerats luxes gastronòmics i solen ser protagonistes als menús dels restaurants més exclusius del món. El seu preu no només reflecteix el sabor i l’exclusivitat, sinó també l’esforç i el risc associats amb la captura i el transport fins als punts de venda.

 

En conclusió, els mariscs més cars del món ens ofereixen una fascinant ullada a les delícies culinàries que combinen exquisidesa, raresa i una experiència gastronòmica inigualable.

Des de la sublim textura del caviar Ànimes fins a l’intens sabor de les llagostes blaves, aquests mariscs no són només aliments; són veritables obres d’art de la natura, apreciades tant pel sabor com per l’exclusivitat.

Encara que el preu pugui estar fora de l’abast de molts, la seva existència ens recorda la riquesa i la diversitat del món marí, convidant-nos a apreciar els tresors que ofereix el nostre planeta.