Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

A Peix a Casa som experts en salmó, i no tots són iguals, ja que els mètodes d'extracció i producció són diferents segons l'origen. Per aquesta raó i el gran volum de Kg que ens demaneu, hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clica AQUÍ per emportar-te salmó de qualitat extra. APROFITA ​​ARA!      

Tonyina

S'estan mostrant 10 resultats

Comprar Tonyina Online

La tonyina és un dels peixos més demandats pel seu sabor i pel seu valor culinari. És un peix de la categoria del peix blau i destaca per la seva versatilitat a la cuina. Es pot elaborar des de les formes més senzilles, com a la planxa; com en receptes amb multitud d’elaboracions (tataki, tartar…).

Les tonyines auténtiques són aquelles que pertanyen a la família Thunnus, com poden ser la tonyina d’aleta groga, la tonyina vermella, la tonyina d’aleta blava o l’albacora. La tonyina és un peix que es pot trobar al mar Mediterrani, a tot l’oceà atlàntic i al Mar Negre. No s’ha de confondre la tonyina amb el bonítol de característiques similars, però amb diferents textures i sabors.

La tonyina és un peix capaç de viure més de 25 anys i regula la seva temperatura corporal entre els 18 °C i els 25 °C. Quant a la seva mida, els exemplars més petits tenen un pes d’uns 6,5 quilograms, mentre que els de mida més gran poden arribar a pesar fins a 600 quilograms. Les dimensions del mateix van des dels 40 centímetres fins als 4 metres en el cas dels més grans.

Valor nutritiu de la tonyina

La tonyina és un peix amb un interessant valor nutritiu que podem resumir de la manera següent:

  • Alt contingut en vitamines: vitamina B2, vitamina B6, vitamina B9, niacina i vitamina B12 en uns valors superiors als de la carn.
  • Proteínes d’alt valor biológic
  • Alts nivells de ácids grassos Omega 3
  • Vitamines liposolubles: vitamina A i vitamina D
  • Per cada 100 grams: 144 Kcal, 4,9 grams de greixos i 23,3 grams de proteínes.
  • Minerals: fósfor, magnesi, ferro i iode en quantitats destacables.

Preu quilo tonyina

El preu de la tonyina oscil·la entre els 37,50 euros el quilo dels filets de tonyina Yellowfin, 52 €/kg de la tonyina Balfegó fins als 62 euros el quilogram de ventresca de tonyina Bluefin de granja. També pots trobar hamburgueses de tonyina i ceba caramel·litzada per 3,50 euros la unitat (100 g).