Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

Ja portem gairebé 3 mesos des de que va començar el 2018 i els preus del peix i marisc no baixen. No es gaire normal que en aquestes èpoques s´ajuntin tants temporals seguits o que com avui 20/03/2018 hagi nevat a ran de costa.

Els temporals Emma, Fèlix o el Gisele, van reduir la pesca a Galicia i al Mediterrani.  La impossibilitat que que les flotes surtin a pescar, van provocar el pitjor inici de l´any des de el 2003, disminuint només en les llotges gallegues en casi 4000 tones respecte al 2017.

I la tònica continua,  els vaixells costaners no es fiquen mar en dins pels riscos que comporta, ni tampoc surten tots ni tantes hores veient les condicions meteorològiques. Molts dies la flota artesanal s´ha quedat amarrada en els ports.

En les llotges arriba poc peix i el que més arriba es de la flota de Gran Sol i d´altura, que a l’hora de posar a la venda els productes capturats, te una repercussió immediata en la oferta i preu final que pagarà el consumidor.

De fet, la successió de temporals, fa que moltes espècies es venguin per damunt de les seves cotitzacions actuals. Es el cas, per exemple del seitó, que avui dia 20/3/2018 marcava un record des de que Peix a Casa i la Peixateria de Montse compren peix als mercats majoristes. Poques vegades veuràs, i esperem que així sigui, un preu de 14€ el kg de seitó gros….

D´altres especies es mantenen mes o menys en la línia habitual com son els peixos d´aqüicultura com la orada i el llobarro, o el salmó, encara que aquest últim per la forta demanda i les baixes produccions degut a un virus i una nova normativa de producció, fan que el preu tingui una línia ascendent.

Altres especies també es mantenen mes o menys, ja que son les que son pescades amb la flota de pesca en altura i encara que els preus majoristes siguin me elevats nosaltres mantenim els preus. Aquestes son per exemple el lluç, el rap, bacallà, bruixa,etc

A PEIX A CASA estem desitjant que arribi el bon temps i el mar estigui en calma per tal d´oferir-te la qualitat de sempre a un preu més reduït. De moment al web i la peixateria intentem mantenim els preus amb l´esperança de que aquests retornin al seu valor habitual.

Ja saben que el dit diu que la primavera la sang altera, però de moment l´únic que s´ha alterat ha sigut el mar i amb ell el preu del peix.

Menja Peix, compra´l a PEIX a CASA.cat

Segueixnos a Facebook, Instagram o Pinterest