Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Artesanals, fetes per nosaltres. Sense conservants, sense gluten, sense sal.      

Si hi ha un aliment que crida latenció per les propietats que té per al nostre organisme és el marisc. A causa d’elles, és recomanable consumir aquest bé tan preuat i popular a Espanya uns tres dies a la setmana. Si no saps quina triar, és important que coneguis els diferents tipus de marisc que pots trobar al mercat, amb l’objectiu de saber quina opció incloure a la teva taula.

Aquests animals marins invertebrats compten a més amb un excel·lent sabor i aporten grans quantitats de proteïnes, àcids grassos Omega 3 i 6 i diferents vitamines i minerals. Per tot això, serà una gran idea fer que estiguin presents al teu menú setmanal.

Tipus de marisc més populars

Ara que ja saps una mica més sobre aquest aliment tan conegut, et deixem un llistat de marisc perquè et facis amb alguns dels més populars que podràs trobar al nostre país. Sempre amb l’objectiu de menjar bé i de manera saludable.

Gambes

La gamba és un animal invertebrat que pertany al grup dels artròpodes. I, en concret, al subtipus dels crustacis. Molt similar al llagostí, se’n diferencia per la seva grandària, així com per no comptar amb els solcs que caracteritzen el primer.

Una de les coses que criden més l’atenció de les gambes és el seu valor nutricional. En aquest sentit, ens trobem davant d’un aliment que aporta tan sols 172 kcal per cada 100 grams de producte. Destaca, alhora, el contingut en proteïnes, amb 24 grams per cada 100.

Cranc

El cranc és una altra de les varietats de marisc més conegudes. Aquests pertanyen al grup dels crustacis del tipus dels decàpodes. La seva característica principal és que compten amb cinc parells de potes, de les quals dues destaquen per ser poderoses pinces.

Quant al valor nutricional, aporta tan sols 124 kcal per cada 100 grams de producte. A més, destaca també la seva gran aportació de proteïnes, amb 19 grams, i el baix contingut en hidrats de carboni i greixos, amb 1 i 5 grams respectivament. Cal tenir en compte, per altra banda, la seva alta aportació de sodi, amb 370 mg.

Llagosta

La llagosta és un crustaci decàpode que viu en fons rocosos no gaire profunds. Emparentada amb els crancs de riu, ha esdevingut un altre dels mariscs més populars a causa de les seves propietats i exquisit sabor.

Pel que fa al valor nutricional, aporta tan sols 88 kcal per cada 100 grams de producte. A més, mentre conté 17,8 grams de proteïnes, només n’aporta 1,3 de greixos i 1,3 d’hidrats de carboni. Destaca, alhora, la seva aportació de vitamina A i vitamina B9, així com el seu alt contingut en sodi, potassi, magnesi i calci, entre d’altres minerals.

Pop

Molt popular, sobretot en algunes zones, el pop també és un d’aquells mariscs que val la pena tastar. Es tracta d’un animal octòpode que pertany a la família dels mol·luscs cefalòpodes. A més, no té esquelet ni extern ni intern, cosa que fa que cridi encara més l’atenció.

A diferència del que passa amb altres mariscs, el pop tan sols conté 48 mg de colesterol. A més, els 100 grams aporten només 86 kcal i destaca per la seva alta aportació de proteïnes, amb 19 grams per cada 100 de producte. Així mateix, destaca per la gran aportació de vitamines B3, B6, B12 i E, així com pel seu contingut en seleni, ferro i coure, entre d’altres.

Cloïsses

El de les cloïsses és un dels noms de marisc més coneguts. La tradició d’incloure aquests mol·luscs a taula compta amb una llarga història, ja que és un aliment amb grans propietats que es pot cuinar d’una gran varietat de formes. A més, és un dels mariscs més econòmics.

Pel que fa al seu valor nutricional, destaquen per comptar amb tan sols 48 kcal per cada 100 grams de producte. A més, amb prou feines aporten greixos, per la qual cosa és recomanable en dietes de pèrdua de pes. D’altra banda, en destaca el contingut en vitamina B12, ferro, Omega 3, calci i iode.

Ostres

Molt similars a les cloïsses, les ostres han esdevingut un dels productes marins més cotitzats pel seu exquisit sabor. Tot i que el seu nom inclou diverses espècies, totes elles destaquen per les seves excel·lents propietats per al nostre organisme.

Si ens fixem en el valor nutricional, només aporten 66 kcal per cada 100 grams de producte. A més, són famoses per la seva aportació en proteïnes d’alt valor biològic, així com pel contingut de vitamina B12, ferro i zinc, entre altres minerals.

Calamar

Pertanyent a la família dels mol·luscs cefalòpodes, la carn del calamar és de les més apreciades a causa de la seva textura diferent, així com pel seu sabor. A més, es tracta d’un aliment que es pot cuinar de diverses maneres diferents, per la qual cosa és present en una gran varietat de receptes.

Pel que fa al valor nutricional, aporta 92 kcal per cada 100 grams de producte i destaca per la seva alta aportació de proteïnes, amb 15,6 grams per cada 100. Així mateix, també crida l’atenció pel seu contingut en vitamina B9, vitamina A i en minerals com el potassi o el fòsfor, entre d’altres.

En definitiva, són molts els tipus de marisc diferents que pots trobar i incloure a la teva taula per aconseguir una dieta variada i saludable sense avorrir-te.