Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

Portem moltes setmanes de pujades de preus del salmó a tot arreu. Això és a causa de l'alta demanda mundial amb països com la Xina que cada cop en consumeixen més, i part d'Amèrica del Sud i els Estats Units que estan comprant a Europa, ja que la producció de Xile aquest any ha sofert una davallada molt important. A Peix a Casa som experts en salmons, i no tots són iguals, ja que els seus mètodes d'extracció i producció són diferents segons d'on vinguin. És per aquesta raó que hem aconseguit un salmó excel·lent a un preu més baix. Clic AQUí per emportar-te un salmó de qualitat extra. APROFITA ARA!      

Musclos, xirles, llamàntoles, ostresComprar marisc per Nadal és gairebé tan tradicional com muntar el Pessebre o adornar l’arbre amb garlandes i boles de vidre.

A Espanya, no s’entén un sopar del 24 de desembre o una festa de cap d’any sense aquests productes, que es presten a diferents preparacions i que s’adapten a tots els pressupostos.

I és que comprar marisc a Nadal és molt típic i n’hi ha molts i per a tots els gustos. El més important és saber triar el que millor s’adapta al pressupost i als gustos dels comensals, amb l’objectiu que tothom gaudeixi d’una de les festes més importants de l’any.

Però, com sorgeix aquesta tradició de menjar mariscs frescos per les festes? Quines són les receptes nadalenques amb marisc més típiques? Com comprar producte de qualitat sense haver de hipotecar-se en l’intent?

Repassem la presència d’aquests ingredients a les nostres taules des del seu origen i t’ofereixem alguns consells per preparar el menú perfecte per sorprendre a tota la teva família i amics amb els millors mariscs per Nadal.

Per què el marisc a Nadal?

La tradició de menjar marisc a les festes de Nadal té molt a veure amb la religió. En un país tan vinculat als preceptes de l’església catòlica com és Espanya, estava molt mal vist, des de l’Edat Mitjana, menjar carn a Nit de Nadal, almenys fins a la celebració de la Missa del Gall.

D’aquesta manera, els cristians es preparaven per celebrar el naixement de Jesús en una jornada en què, com a quaresma, es feia el sacrifici de no menjar carn.

Evidentment, a mesura que les dates de Nit de Nadal i Nit de Nadal es van convertir en un moment important per a les famílies, aquestes van haver de buscar un altre producte “de luxe” per a la celebració. I aquí va entrar en joc el marisc, que pel seu alt preu també era de consum molt limitat.

A això s’afegeix que durant el segle XX van millorar molt els processos de distribució i conservació de mariscs de qualitat. D’aquesta manera, les famílies podien oferir excel·lents manjars amb gambes, cloïsses o muscles frescos preparats de moltes maneres.

Finalment, cal fer una menció al món de la nutrició: els professionals d’aquest sector van començar, a partir dels anys 60, a parlar dels beneficis per a l’organisme de prendre marisc.

Si calia una última excusa per posar aquest tipus de producte a la taula a les festes de fi d’any, amb aquesta informació ja hi havia justificació més que suficient per comprar els millors mariscs per Nadal.

Consells per triar el millor marisc

Un moment tan especial com Nit de Nadal, Nadal, Nit de Cap d’Any i Any Nou requereixen que les taules de tots els llars del país es omplin de productes de qualitat. Com assegurar-se de la qualitat i frescor del marisc?

  • Es tracti de gambes, crancs o mol·luscs ha d’olorar a mar, mostrar colors vius, closques brillants i una textura ferma i resistent.
  • Els mariscs amb closca com els muscleshan d’estar tancats o lleugerament obertsi tancar-se amb un sol toc. A més, a l’interior han de contenir un líquid clar i abundant, la qual cosa demostra que estan hidratats i vius.

És important adquirir la matèria primera en negocis de confiança, a PeixaCasa ens ho prenem molt seriosament.

En aquest sentit, ens agrada ser totalment transparents de la procedència del marisc i que aquest ha estat capturat d’acord amb les normatives espanyoles i amb tècniques que asseguren la sostenibilitat, la cura del medi ambient i la conservació de les espècies.

Aquests detalls són molt importants a l’hora de decidir on comprar marisc a Nadal i trobar la millor relació qualitat-preu.

Mariscs estrella per al sopar nadalenc

Encara que el gust per uns mariscs nadalencs sobre altres varia en cada regió del país i també pot ser diferent en cada casa, hi ha alguns aliments que són més populars. I també hi ha receptes amb mariscs que són molt típiques d’aquestes festes i que impliquen adquirir un tipus de producte concret.

  • Gambes, llagostins, cloïsses són, sens dubte, els reis d’aquestes festes. Principalment, perquè són fàcils de preparar i serveixen com un aperitiu fantàstic per començar qualsevol banquet familiar.
  • El pop o el calamar també són clàssics que prenen protagonisme en aquestes dates. La preparació pot ser una mica més complexa, però el resultat val la pena i són peces que acostumen a estar a la llista de qui sol comprar marisc per Nadal.
  • Cada vegada més s’aposta per productes una mica més exòtics com les ostres o el percebe, que es poden adquirir de molt alta qualitat i a preus sostenibles si es tria bé al proveïdor.

Pel que fa a les preparacions, és important conèixer cada peça de marisc per aplicar, sobre elles, la tècnica que més convingui: vapor, planxa, cocció… A això s’afegeixen altres opcions més elaborades, com les que suposen fer una crema de marisc o un còctel de gambes.

Conclusió

La frescor i la qualitat de la matèria primera han de ser dues línies vermelles que cal tenir molt presents per gaudir del millor producte marí en aquestes dates.

Amb aquests consells, una mica de previsió i seguint algunes de les preparacions clàssiques, qualsevol celebració nadalenca es pot convertir en un moment memorable que recordaran tots els comensals fins a l’any següent.